Barnsemester testar: Tropical Islands
Annons
Barnsemester testar:

Tropical Islands

Tropical Islands är Europas största tropiska inomhusvattenpark och en populär turistattraktion. Den tropiska miljön skapar en illusion av att vara på en exotisk ö med en lång vit sandstrand, palmer, regnskog och en konstgjord lagun. 

Tips: Tropical Island ligger bara ca en timme från Berlin så det är perfekt att kombinera en badsemester här med en storstadssemester i Berlin.

Tropical Islands


Tropical Islands vattenvärld

Vattenparken på Tropical Islands erbjuder ett brett utbud av vattenaktiviteter, inklusive pooler både inomhus och utomhus, vattenrutschbanor för både stora och små samt Tysklands längsta whitewater river (vattenfors-rutschkana) utomhus som är hela 250 meter lång! Och så finns det en spaavdelning med sauna såklart, men här är det åldersgräns så dit fick inte barnen följa med in.

För våra killar (13 och 15 år) var detta vattenland ett tropiskt paradis dom inte kunde få nog av. Och bäst av allt, Tropical Islands har öppet dygnet runt så vi kunde bada långt in på natten!

Läs mer om Tropical Islands vattenland här »

Tropical Islands

Tropical Islands övriga aktiviteter

Mitt i kupolen ligger Tropical Islands egna tropiska regnskog med en frodig växtlighet och ett exotiskt djurliv. Olika stigar leder genom regnskogen och på sina ställen ser man rakt ned i vattenlandet.

För de mindre barnen finns ett stort lekland som är utformat precis som inomhusleklanden här hemma i Sverige med klätterställningar. Det finns också en äventyrsgolfsbana, luftballongturer inne i kupolen, arkadspel och olika restauranger och barer att välja mellan.

Läs mer om Tropical Islands övriga aktiviteter här »

Övernattning på Tropical Island

Vi valde att bo över två nätter i ett av Tropical Islands Sunrise Homes (för 4 personer), vilket är en del av Tropical Islands stugby med "holiday homes" som ligger en bit från själva huvudbyggnaden (ca 20 min promenad). Det går gratis shuttles mellan stugbyn och Tropical Islands med jämna mellanrum. Föredrar man att köra sin egen bil kostar parkeringen vid Tropical Islands 6 EUR per dag.

Utöver detta finns det gott om möjligheter att bo inne i själva hangaren, mitt i smeten bland tropisk regnskog och vattenrutschkanor. Här finns olika boendemöjligheter runt omkring i den tropiska miljön i form av allt från tält till hotellrum.

Läs mer om Tropical Islands övernattningsmöjligheter här »

Tropical Islands
Tropical Islands har massor avv upptäcka!

Hur fungerar en vistelse på Tropical Island?

Det finns möjlighet att boka antingen enbart dagsbiljetter eller ett boendepaket. Checka in gör man i huvudbyggnaden. Dår får man sina armband som sedan används både till att låsa upp dörren till sitt eventuella boende, till entréen samt att betala med i restauranger och affärer.

Armbanden har en kreditnivå på 250 EUR. När man nått den gränsen behöver man betala av sin skuld för att få ny kredit. Detta gör man i någon av flertalet automater vid ingången. Här finns också möjlighet att kolla aktuellt saldo samt se kvitto på exakt vad det är man har handlat.

Det finns omklädningsrum med låsbara skåp, som även dom låses med armbandet. Medhavd mat och dryck är inte tillåten (undantaget barnmat). Barnvagnar är tillåtna.

Check in till sitt boende är från kl 15.00 och man måste lämna senast 10.00. Tillgång till området kan man dock få redan kl 06.00 på sin ankomstdag och man får lov att stanna till 00.50 på avresedagen.

Läs mer om hur Tropical Islands och hur allt fungerar här »

Vad tycker besökarna?

 
 
 
 
 
 
 
 
 

På Barnsemester.se har besökarna i skrivande stund (Juni 2023) gett Tropical Island betyg 9 av 10. De har även laddat upp 54 bilder och skrivit 2 reseberättelser.

Tropical Island på Barnsemester.se »

Resor och resekostnader

Sverige - Tyskland
Trelleborg - Rostock
ca 6 timmar
Göteborg - Kiel
ca 14h 30min

Sverige - Danmark
Öresundsbron
ca 10 min
Helsingborg - Helsingör
ca 20min
Varberg - Grenå
ca 4h
Gbg - Fredrikshavn
ca 2h - 3h

Danmark - Tyskland
Rödby - Puttgarden
ca 45 min
Gedser - Rostock
ca 1h 45min

Till Tyskland kommer du enklast med färjan antingen direkt från Sverige eller via Danmark. Exempel på rutter ser du här till höger.

Vår restid från Malmö: ca 8 timmar

Vi valde rutten via Öresundsbron och sedan Rödby - Puttgarden på dit vägen och Rostock - Gedser på hemvägen på grund att de färjetiderna passade oss bäst. Färjan Rödby - Puttgarden avgår minst en gång i timmen och behövs under lågsäsong inte förbokas. Övriga färjeavgångar är mer sällan så då måste man tajma in körtiden lite mer noga.

Vår kostnad från Malmö: ca 5.700 kr

Öresundsbron (med bropass): 258kr (enkel resa)
Rödby - Puttgarden: ca 1300 (enkel resa, lågsäsong)
Rostock - Gredser: ca 1700 (enkel resa, lågsäsong)
Bensin: ca 2200kr

* Priserna är från 2023.

Vilken resväg är bäst?

Vi valde vår rutt utifrån kortast restid totalt. Att köra bil så många timmar kan dock kännas jobbigt om man inte är två som kan turas om.

Färjan direkt från Sverige hade inneburit mindre tid i bil men längre restid totalt. Har man längre än oss att köra kan dock en längre förjepaus vara skönt och natt-förjan med chans till ett par timmars sömn kan också vara lockande.

På våra kartor kan du se exakt hur långt du har till Tropical Islands: Karta »

Artikeltips

Tropical Islands


Av: ·
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se